11 August 2014

selamat hari lahir pa...alfatihah.....

Alfatihah.... 11 ogos 2014.....

11.8.1957-17.5.2014 ....hari ini genap 57tahun usia arwah papa...tp allah lebih sayang kan papa...2 bulan 24 hari usia pemergian papa...angah doakan papa tenang disana ditempatkan dikalangan para solihin...semoga allah mencucuri rahmat keatas papa ..angah sayang papa..

SELAMAT HARI LAHIR KE 57
KAMI SEMUA SYG PAPA......

KEBERADAANMU DISENANGI....
PEMERGIANMU DITANGISI...
SEMOGA KAU TENANG ABADI
MOGA KETEMU DI SYURGA FIRDAUSI...
AL FATIHAH...

YG HIDUP PASTIKAN MATI..
BERSIHKAN MINDA RAWATLAH HATI...
JGN LALAI PERBAIKI DIRI....
PESANAN UTK DIRI SENDIRI...

04 July 2014

ramadhan 2014 - alfatihah buat ayahku...aku syg kamu...

Alhamdulillah..dapat bertemu lg ramadhan kali ini.
.usia smkin meningkat...hiba rasenye hati ramadhan kali ini tidak dapat dismbut dgn insan tersayang.....alfatihah buat papa....telah pergi mengadap ilahi 42 hari sblm ramadhan...17 mei 2014.amat hiba lg pemergian papa selepas hari lahir aku 16.mei setiap kali hari laher aku slpas ini pasti aku akn merasa sedih...
Allah lebih menyayangi papa..angah tahu papa baek..jd allah sayang papa...angah redha n angah doakan papa sentiasa ..dan ditempatkan dikalangan org beriman...angah doa allah ampunkan dosa papa & dpt hdup aman bahagia disana...angah pun doa..nakkan pengakhiran yg baek mcm mane papa pergi tglkan kami..sikit n x pernah lgsung susahkan anak2 segala makan pakai angah n adik beradik xpernah xckup...angah mintak maap kalo angah xsempat @xdapat nak blas budi baek papa pada angah...skang papa dah xde angah hanya mampu  sedekahkan doa untuk papa...
Walaupun papa dah xde..tp angah slalu ingat semangat n kate2 papa...
"Jgn susahkan org..selagi boleh kt buat sendri "
Dgn sbb ni la angah rasa ramai org n kawan papa syg papa ...
keberadaan papa disenangi...
Pemergian papa ditangisi...

Angah percaya dgn melihatkan kejadian semasa pemergian papa...ramai kawan2 n jemaah syg papa...mereka jg menangis sepertimane kami...pasti ada sesuatu yg papa telah buat atau tinggalkan kepada mereka hingga semuanya terkesan dgn ketidak adaan papa...
semoga apa saja yg papa tinggalkan same ada pertolongan.ilmu y brmanfaat. serta nasihat kpd y maseh hdup ini akan terus menjadi pahala brpanjangan buat papa ..amin...
Angah sayang papa....

20 March 2014

sun beach resort tioman . .honeymoon vacation...with love part 2

2nd days of honey money terbang melayang...haahaha 9 march 14.ahad

pagi2 tu dier suh breakfast dulu makan dari 7.30 sampai 9.30 pg..hehe tapi kul 9 dier dah suh kumpul kat jeti...haha what dah suprise lagi...haahah kami naik bot asing yall...haha berdua je dgn anak gendong berece....ngan instructor lg...org yg naik bot ramai2 tu seme bisik..."eh nape diorg naik bot lain pelik nya..haha aku dengar je tapi buat pekak..haha  "kungkin sebab ade baby kot...tu yg naik asing tu...padahal nak je aku jawab...kami bayar lebih la pakcik...ni honeymoon package hahaha keji x aku!!..
1st diorg benti kat pulau renggis...tengah laut la jgak...hoho takot bhai..haha disebabkan kami ni ade cahaya mata ce wah..bergilir...hoho part ni mmg x best sngt la..aku tkot nk terjun sorang2..hahaa xpandai berenang lor..terpakspa la guider 2 bwak trun pelampung..keji kan...dah pakai life jacket ni tp ...pakai pelampong...tp memang aku takot la...trun je dlam air aku duk brpaut kat tangga bot smpai tercbot tangge 2 gigil kejap nampak kdalaman air 2 haha bongok tol rase... last2 snorkeling dgn pelampung...nak tgk..buat malu ko !! Tp subhanallah cnteknye kejadian allah....



Time ni guider 2 tarik pelampung 2 pelan dari tangan aku..sdar2 dah jauh dr bot..ha mula la cuak.. die ckp jgn panik...relax2 percya pd life jacket...last2 aku brjaya calm down...mr b ckp jgn panic...xpe..bro 2 ada...fuh....dh trus naik bot haha....bongek x aku !!

ha 2 mr b jauh dah die pg hujung 2 bot tourist from singapore yg buat scuba diving...ramai..tp happy tgk mr b berenang di lautan walaupn aku ni takot haha....sudah sejam pg pula ke marin park...best tp x mandi bdak kecik ni yg mandi....comey je pakai life jacket sbnarnya ada amik video die brenang tp malas nak upload haha gambr je la ek...

bkan main suka lg die berenang 2 ...satu lg yg best...kat marine park ada lunch bro guide kami td datang anta romantic lunch basket haha naseb xde kain petak2 buat alas duk kan ...or, lain seme makan pakai polistrin ehe sejuk...kami punye panaz lg ...n makanan sempoi tp sdap...xtahu la sbb mmg lapo ke ape tp makanan kat sun beach result mmg best...
Gambr lg ye...haha mesti korang menyampah nak tgk tp kalo nak rase mcm ni amik la package honey money terbang melayang hahaha



haha makan brsuap u...sbb pgang anak hahaha best jgk ada anak rse mcm bleh ngade manja2 lebih ...jgn muntah!!!  nk ngade nak manja2 ..kawen2 haha.... panjang lg cite hari kdua ni....hoho...

Dah siap makan bro 2 kate nak g kg tekek...duty free shop...dlam keadaan bsah2 2 pg la kg tekek naik bot la... kering kne tiup angin je bju x bwak bju tkar..boleh???cerdik kan...sib bek x bodo sgt bwak jgk bju tkar anak ...huhu sejok die kne pelok ngan aku... sblm pg kg tekek aku smpat la snap sket...nah blanja keindahan ciptaan allah...

ha 2 bot kami...ngah standby nk g jeti...hehe....nak bwak ke tekek....

ni kat taman laut n tukun2 tiruan n ikan nye besar2...tp xde coral sgt ...huhu....cntek kan...huhu...

Menuju ke tekek ada la beli coklat cket ape je cadbury 1 daim 1 bju tshrt zarra 1 kinda bueno 1 topi zarra 1 gam uhu sbb sliper mr b tercabot 1 semua rm 65.50...xla murah sgt kot tp boleh la..murah langkawi lg kot...

Gambr kat tekek 2 org yg paling ku syang muah...love u both.....
Data using warning ..malam kdua pnye cerita x cite lg adoi...hurm...nanti la time dah cukup laju aku hapdate lg .....

sun beach resort tioman... honeymoon vacation yaw part 1.. with love

sejujurnye ku xbisa 
 hdup tanpa kamu aku gila....
Wah wah wah intro engko memang xleh blah...
Mana x nye...citenye begini....aku n hubby which is my husbnd memang la brcdang nak bercuti..almaklum la release tension katanya....bermula la ngan memilih pakej ape jadah bagai...haha tp semenye dia yg buat...huhu..maklumla suri rumah budjet seme dlm kocek suar die...dipendekkan cite...tbe la ari yg ditnggu ..sehari sebelum pergi tumpang tdo umah kakak ipar mr b...haha..merangkap abg ipar aku la sebeno nye...xnak lambt la katanya...alamak aku lupe la nak snap pic jeti 2 ala xpe la...,halal je la...smpai la wak2 ketibaan bot ..actly aku xleh nk bselfie..pangku anak da......tdo lak die...plak 2 die bntai melalak pulak kena agah dgn mat n mek saleh adoi...dh la panaz..last2 tdo...huu..naseb...

Time nak naik fery kot...aku dok pangku dak kecik ni...habaq hang..nak dkat 8kg...mau x lengoh...mmg menguji kekuatan tagn beb...naseb anak... ok la aku narrow down sket la schedule die buat by day k ..panjang nak bebel...nanti aku bg pesanan ape yg perlu dlakukan sblam naik ferry...hahaha....kne bce smpai bwah la kah kah kah......scroll je la xsusah pn kan..

1st day .sabtu.8 march 14

- naik fery lebih kurang kul 1 tgahri bru gerak
- smpai 3.15 ptg..brmakna kra sendri brapa lame haha...2 hentian pertama taw.kalo pick stop last pk la sndri haha...google la utk slanjutnya
- smpai2 tgu org bwakan beg...haha dukong anak ko...
- petugas incharge bwak g blik...wow...nak tgk..meh meh...


honeymoon package bhai...terbaek...Wa cinta mati sama lu la b...aku xtahu beb...
- ptg free n easy je...adoi aku lapo gler kot time ni...cri la kdai makan...makanan mmg terbaek n brpatutan...asyik tringat je padahal kampung fried rice je ecece..speaking dude!!!aku x snap la babe sory ar nanti dikate typical malaysian..haha tang 2 je ..yg lain seme typical hahahaha...
- ingatkan nak terjun..tp opps nanti mr b kate...x yah la bepasir bilik..padahal blik ada penyapu..haha...sebenarnye malam 2.. tadaaa...



candle light dinner...wah rasa disayangi tol..hahaha.....kenapa bleh brgambr mcm ni haa...jeng jeng jeng....


budak brtuah ni tdo..haha meroyan aku amik gambr...xsempat nk brgambr die nak brkepit n menages nak ape tah...haha...susu sbnarnye...tergendala malam romantic 2 sementara tgu die tdo...rare kan...dulu lpas kawen x dan n ada aral so time ni bleh pg mula la .....berece bwak anak hahaha....
hurm ...blom habis lg 1st day pnye story...ada appetizer haha nah!!!!amik tgk ...


fuh terbaek la...kek 2 sdap der walaupn nampak mcm biase je abis je kami melantak dua org esoknye..ada peti guna la kan...bubur jagung kureng... teh o die kelat sket...haha...

overall...penat...haha kami pn tdo dlm kekenyangan mcm ular sawa ko!!!ko hada !!!!penat pn ye jgk bru smpai siang td kan...best lak cite brcuti ni...snorkeling mcm mane la 2nd days yek huhu...teruja tol.....
Aku nak tlis lg tp mcm dah panjang smbung n3 lain la...nanti kita smbung wire terputus tu ..hang pa klik ja no....

c u soon klik di cni.....

17 March 2014

oi semak gler kata ko...!!!

Perhg....memang terbaek la ..memang lama tol akt  tglkan zaman blog nie hurm...sblm 2 as salam...byak menda dah terjadi...usia pun dah meningkat...by da way..aku nak ucap syukur alhamdulilah....diberi kehidupan yg sehat & gembira..hampir stahun x menulis...dah ada bby upenye...mcm x percya pn ada ...

inilah budak bertuah...buah hati pengarang jantung...dh 6 blan dah skang...dah start nak blajar merangkak dh..alhamdulilah syukur dpt tgk perkembangan anak ni...kurang 2 blan lg dh nak masuk 2 years dah usia perkahwinan n dh nak masuk 10 years relation ktorg ni...semoga hubungan ni kekal ke syurga...bahagia dunia akhirat..amin.... ni one of pic kami sekeluarga..
Disebbkan ssh no die nak pndang kamera kt amik dr bwah ha...kan dah dapat...haha...

ok nanti cont....nak cite pasal percutian yg romantic vagedavas g2 haha.....

30 May 2013

1st time nie. . .

 weet weet semua...heee rajin lak nk menaip kan..  
xde ape pn nk cite ..cume experience preggy ni haha selok ( lompat2)
sebenarnya nk ckp psal alahan je

huhu.... 1st trimester... ala biase la kan ...
mula2 tu mne la thu preggy...
xperiod tu mmg la .. haha tapi wat xthu jep..haha
cik husband plok yg riso hehe relax la syg..

wahh sudah bersedia utk tido ..erkkk....
apasal mcm x berape nk selesa ne ni huhu..
arrkkkk kembung perot ....xleh tdo...pusing2 360 °. . ad0h. .
ket0k2 per0t, letak miyak angin bgai .h0h0h0
xpenah rase lg kembung g2 . .

hurw es0k pn x bek jgk kembung per0t. . last2 ..
cik husband ajak g klinik. . .pg la buat semua yg pat0tt. .
aish lame lak d0kt0r ni duk dlm 2 xpanggil2. .org xde pn . . .
masuk la dlm ..d0kt0r kate. .em mmg x peri0d la kan bln lepas
emm ble last peri0d. .weh d0kt0r tanya mcm2 ,aku ni preggnant ke x?
cik husbnd pn mula la buka mul0t. .isteri sy ni ngandung ke x d0c?

ha ye la die ngandung. ad0i bikin suspen la d0c ni. ckpp la awal2,
leb0r senyum chenta ati sy..hehe . .
alhamdulilah. . .rezeki bby rupanya . .yea. .hapynya mcm xcye lak.
bermula la epis0d lemah bdan n mual2 . .huhu. .kandungan dh masuk 2bln

09 February 2012

Kursus Berdikari.... :(


malam ni sedeh sikit....x dpat cakap ngan b...b pg kursus...selalu tiap2 mlm kene tepon dulu....3g...baru tido...b skang x tahu dah tdo ke lom...huk...banyak dah anta msg...tapi semua pending...dier mmg x bg gune tepon ke...lame kot kalo dari 9 sampai 17....adoi...b...kesian kat diri sendiri la ....tapi ptg tdi b tepon...x blik keje lagi....tepon2...b cakap " b ade lima minit je syg...boleh cakap nie...instructor nk amik tepon....huk terus sedeh....lame la x dpat cakap ngan b.....tidak !!!!! boleh ke???? tulis pon dah nagis ....b pesan tdi....baik2 jage diri....jgn balik keje lambat sangat ye syg...jgn lupe mamam....jgn tinggal solat... :'( tdo nnti ingat b ye ...tgk gambar b...b berdikari kat sini...sayang pon kene berdikari kat sane...ye sayang.....mmg nagis je ...xde tahan2 dah....jgn demam sudah...uhuk,,,,

Skang dah 11.25 mlm...b pesan lagi ptg tadii...nnti tulis hari2 ape sayang buat ....pastu b balik nnti b nk dgr cite yg best n happy2 je dari ayang,,,cite semua yg ayang tulis kat b k...g keje elok2 & hati2 .... b balik nnti kita gayut lame2 ye sayang .....sedeh nye .......x leh tgk gambar b....terus nanes,,,,b nnti balik tepon org yek..... :'( nnti ayang tulis lagi...sebb kalo anta msg kat b tepon x bukak nnti semua msg not sent....xleh nk msg g keje ...mamam pgi...rehat tgahri...suh b keje ...balik keje ...sampai umah...nite msg....nnti ayg tulis kat email je ...supaya b tahu ...hari2 ayg email b k

Muah muah muah lov u with all of my heart! miss u lots.... sayang b sangat <3 <3 <3